Trainingen in Guinee-Bissau voor tankbouwers en projectmanagers

Wij kunnen ons drinkwaterwerk alleen goed doen als wij draagvlak hebben in Nederland.

Educatie zien wij als mogelijkheid om mensen te informeren, te betrekken, te motiveren en inspireren, zelfs om mogelijkheden te bieden voor individuele groei binnen ons medemenselijke en duurzame werkveld.

Mogelijkheden in Nederland en in Guinee-Bissau

In dit hoofdstuk vindt u een aantal educatieve mogelijkheden in het kader van ons werk. De mogelijkheden zijn voor de geinteresseerde volwassene, voor een school en voor mensen die daadwerkelijk mee willen reizen naar Guinee-Bissau, of voor een vindingrijke technicus of amateur uitvinder.

Presentatie over ons drinkwaterwerk door Paul Akkerman

voor oa:  sponsoren, schoolklassen, studenten, Rotary-groepen, mensen die in de tropen gaan werken en alle geinteresseerden.

met naar keuze:


De kosten zijn gemiddeld € 200,00 plus reiskosten. Het bedrag hangt enigszins af van groepsgrootte en draagkracht.  
 
Begeleiding bij de bouw van een duurzame regenwatertank in Nederland voor eigen gebruik of als voorbereiding op een project in Afrika
bijvoorbeeld, wij hebben wij een workshop begeleid bij de WOT ( werkgroep ontwikkelings techniek) van de Universiteit Twente in het voorjaar van 2010. De deelnemers hebben een tank van 3000 litergebouwd, zie foto.

Actieve groepsreis
U kunt zich aanmelden als belangstellende voor een actieve groepsreis naar Guinee-Bissau waarin u kunt samenwerken in een Afrikaans bouw team. Er zijn inmiddels 4 groepsreizen naar Guinee-Bissau geweest in 2003, 2005, 2008 en 2010. Het reisprogramma wordt samengesteld in overleg met de deelnemers.


 
Educatieve reis voor bouwkundigen, die zelf een watertank willen bouwen in een Afrikaans dorp. We maken voor u een individueel programma, waarbij u uiteindelijk een drinkwatertank bouwt met lokale materialen en met behulp van enkele lokale metselaars. Dit programma kan goed passen in een sabatical periode of een plan voor loopbaanontwikkeling.